Lopov provalio u džamiju u Doboju, istražitelji otkrili i njegove brojne ranije krađe

Mladić se sumnjiči za još pet krađa i jedan pokušaj krađe

11.03.2024. 19:00
  • Podijeli:
Doboj_foto_Turisticka_organizacija_Grada_Doboj-638efb4112a9d.webp Foto: Turistička organizacija Grada Doboj

Samir Šarić (23) iz Doboja osumnjičen je da je u nedjelju provalio u džamiju u Doboju.

Kako pišu Nezavisne, mladić se sumnjiči za još pet krađa i jedan pokušaj krađe.

Nakon što je jučer Policijskoj stanici (PS) Doboj 1 prijavljena provala u vjerski objekat, operativnim radom na terenu odmah su identifikovali osumnjičenog Dobojliju kojeg sumnjiče da je izvršio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

"Također, postoji i sumnja da je u prethodnom periodu izvršio četiri krivična djela teška krađa, jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, te jedno krivično djelo krađa", navode iz Policijske uprave (PU) Doboj.

Kako nezvanično saznaje isti medij, sumnja se da je provaljivao u vikendice, kuće ali i jedan frizerski salon i uglavnom je krao novac, alate i druge vrijedne predmete.

On će danas, uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()