Lift se otkačio na 8. spratu, automatska kočnica spriječila teške posljedice

Tri osobe su povrijeđene kada su u zgradi u banjalučkom naselju Borik otkačio lift

29.12.2022. 13:47
  • Podijeli:
lift_una-63ad90e2dbedc.webp Foto: UNA

Tri osobe su povrijeđene u nesreći koja se dogodila u banjalučkom naselju Borik kada se u zgradi, u ulici Novice Cerovića otkačio lift!

Kako je potvrđeno za UNU lift se nalazio na 8. spratu kada je došlo do nesreće pri čemu je krenuo da pada. Srećom nije se radilo o slobodnom padu, jer se aktivirala automatska kočnica koja je koliko toliko usporila pad i zaustavila lift u visini prvog sprata.

"U tom trenutku u liftu je bilo pet osoba, od čega su tri povrijeđene i pomoć im je ukazana u UKC Republike Srpske", navode u PU Banjaluka.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kažu da su povrijeđeni pacijenti stabilno.

"Pet pacijenata je primljeno u Urgentni centar UKC RS. Pacijenti su za sada stabilnog zdravstvenog stanja, svjesni i nisu vitalno ugroženi. Riječ je o lakšim tjelesnim povredama, a kompletna dijagnostika je u toku", navode u UKC RS.

Pojašnjavaju da im je nesreća prijavljena u 11.30 časova, te da se policijski službenici nalaze na licu mjesta.

Stanari za UNU kažu da su liftovi stari oko 50 godina, a momci koji su ušli u lift imaju povrede glave i koljena.

Stanari su u šoku.

"Imamo mi problem i sa Upravnim odborom ZEV koji već pola godine ne možemo promijeniti. Ovo je katastrofa. Zgrada ima 85 stanova, 14 mjeseci nije plaćano održavanje, a serviseri su znali doći i bez para popraviti kada se nešto pokvari. Trećina stanova je prazna, izdaju se kao stan na dan. Trećina stanova je prazna, izdaju se kao stan na dan, vlasnici nisu tu, a bez potpisa svih stanara mnoge stvari u zgradi je ne moguće raditi", kaže nam jedan od stanara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()