Komšija ga upucao: Ranjeni lovac iz Maglaja prebačen na KCUS

Nesretnog lovca, kazao je Valentić, ranio je njegov komšija I. J. ( 1965.)

11.02.2024. 21:15
  • Podijeli:
hitna pomoć Zavod za hitnu medicinsku pomoć-654a4c310ac79.webp Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

U naselju Brezovi Dani, Općina Maglaj, jutros oko 9.35 sati tokom lova ranjen je lovac H. H. (1977.) iz obližnjeg sela Kopice - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

Nesretnog lovca, kazao je Valentić, ranio je njegov komšija I. J. ( 1965.).

"Nenamjerno i nesretnim slučajem, u predjelu ramena, ranjen je lovac H. H., koji je prvo bio prebačen u Dom zdravlja Maglaj. S obzirom da se nesreća dogodila daleko u šumi, dugo je trajalo i njegovo izvlačenje do Maglaja, odakle je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nakon toga je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a ljekari su konstatirali teške i životno ugrožavajuće povrede", kazao je Valentić.

Uviđaj su izvršili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije MUP-a ZDK, a I. J., koji je pucao iz sačmarice te ranio svog komšiju, odmah je uhapšen te je nad njim zavedena i kriminalistička obrada.

Nezvanično, ranjen je Hidajet Hadžić, dok je uhapšen Ibrahim Jašić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()