Ko drugome jamu kopa: Potvrđena optužnica protiv prevaranata

Almir Palić i Boris Pajić optuženi za prevaru i pokušaj prevare

24.11.2022. 14:16
  • Podijeli:
viber-aplikacija-telefon-fotoprofimedia-1-.jpg Foto: Profimedia

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Almira Palića iz Livna i Borisa Pajića iz Prijedora kojom se terete da su za 5.000 KM prevarili Bojana K., te da su za 10.000 KM pokušali "namagarčiti" Milana J., koji je ih je "provalio" i prijavio policiji.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru obojica se terete za prevaru i pokušaj prevare. U prvoj tački optužnice se navodi da su Palić i Pajić u julu 2019. godine lažnim činjenicama doveli u zabludu Vehida K. tako što su na svom mobilnom telefonu i Viber nalogu postavili fotografiju njegovog poznanika, moleći ga za pomoć.

Čovjeku su rekli da mu hitno treba novac u iznosu od 5.000 KM, tvrdeći da će mu novac vratiti preko "Western uniona". U želji da pomogne čovjek je donio novac na traženo mjesto i, po instrukciji optuženih, u koverti ga predao jednom od njih. Naravno Bojan K. je tek kasnije shvatio da je prevaren i svoj novac nikada nije dobio.

Na sličan način Palić i Pajić su u februaru 2021. godine pokušali da prevare Milana J. kome su takođe slali poruke, predstavljajući se kao njegov brat, koji se tada nalazio na izdržavanju kazne zatvora. Čovjeku su pisali da je njegovom bratu hitno potrebno da mu sakupi i preda iznos od 10.000 KM kako bi izašao iz zatvora.

Iako su prevaranti znali sve detalje o njihovoj porodici Milanu J. je cijela priča bila sumnjiva pa je pozvao zatvor i razgovarao s bratom, shvativši da se radi o prevari.

Sve je prijavio policiji, a onda je nastavio da se dopisuje s prevarantom dogovorivši primopredaju novca. Ne sluteći da je riječ o zamci na Palić je došao na primopredaju i čim je uzeo novac odmah je uhapšen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()