Kažnjeno 164 vozača zbog parkiranja na mjesta osoba s invaliditetom

U istom periodu je šest vozila premješteno specijalnim vozilom „pauk“

07.05.2024. 15:45
  • Podijeli:
Parking za ica sa invaliditetom-6422d738eeccf.webp Foto: OSI

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u aprilu su izdali 164 prekršajna naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjestima predviđenim za osobe s invaliditetom.

U istom periodu je šest vozila premješteno specijalnim vozilom „pauk“.

U aprilu su izdata 42 ili 20,39 odsto prekršajna naloga manje u odnosu na prethodni mjesec tekuće godine.

Jedinica za saobraćaj izdala je 13 prekršajnih naloga, PU Stari Grad – 19, PU Centar – 04, PU Novo Sarajevo – 26, PU Novi Grad – 42, PU Ilidža – 43, PU Hadžići i Trnovo – 11, PU Ilijaš – 1 i PU Vogošća – 5.

Od početka godine, zbog počinjenih prekršaja iz člana 73. stav 1. tačke 12. ZOOBS-a na putevima u BiH vozačima izdato je ukupno 898 prekršajnih naloga.

Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovino, bespravno parkiranje na parking prostoru označenom za osobe s invaliditetom propisana je novčana kazna u iznosu od 200,00 KM.

„Korisnike Znaka pristupačnosti podsjećamo da su gubitak oznake dužni prijaviti u roku od tri dana mjesno nadležnoj policijskoj upravi, kao i da provjere datum isteka Znaka pristupačnosti koji koriste. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom“, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()