Katica o ubistvu na Otoci: Istraga je provedena u tajnosti, molim javnost za strpljenje

Kako je napisao, u prethodnih 18 sati od tragičnog događaja u naselju Otoka, policijski službenici intenzivno su radili na identifikaciji i pronalasku lica osumnjičenog za ubistvo.

29.01.2024. 21:46
  • Podijeli:
Sarajevo policija-65b7687562287.webp Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo Admir Katica oglasio se nakon sinoćnjeg ubistva u glavnom gradu BiH.

Kako je napisao, u prethodnih 18 sati od tragičnog događaja u naselju Otoka, policijski službenici intenzivno su radili na identifikaciji i pronalasku lica osumnjičenog za ubistvo.

"Danas u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni A.Š. se predao našim organima, nakon čega je lišen slobode i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi", kazao je.

Kako je napisao, istraga o ovom ubistvu, u cilju zaštite samog procesa, provođena je u tajnosti.

"Stoga, zamolit ću javnost za strpljenje i suzdržavanje od iznošenja nedovoljno provjerenih informacija, kako bismo zajedno spriječili uznemiravanje porodice i građana. Uvjeren sam da će naša policija u potpunosti rasvijetliti ovo djelo, a javnost ćemo blagovremeno informisati o aktivnostima", dodao je Katica.

Podsjetimo, osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka je 24-godišnji Adem Šuman koji je nakon saslušanja u MUP-u predat u prostorije za zadržavanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()