Kabiloviću 20, Haliloviću sedam godina zatvora

Oglašeni krivim za organizovani kriminal, podstrekavanje na ubistva, ugrožavanje sigurnosti, iznude...

25.05.2023. 16:48
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Tuzlanski Kantonalni sud osudio je Beriza Kabilovića iz Tuzle na kaznu zatvora od 20 godina, a Armina Halilovića na sedam godina, koji se terete za organizovani kriminal, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva, Kabilović i Halilović, te još četiri osobe koje su ranije pravosnažno osuđene, terete se za organizovani kriminal počinjen u vezi sa većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

Kabilović je optužen za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i podstrekavanje na ubistva, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom iznuda.

Za organizovani kriminal u vezi sa drugim djelima su ranije pravosnažno osuđeni članovi grupe Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora od osam godina, a na različite kazne zatvora su osuđeni i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić.

U razdvojenim postupcima za određene pojedinačne radnje i krivična djela je u proteklom periodu osuđeno još nekoliko lica koja su bila bliske ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()