Još jedna žrtva femicida: U Gradačcu sahranjena zvijerski ubijena žena

Nju je, podsjetimo, ubio njen suprug Refik Mujedinović sjekirom, nakon čega je on izvršio samoubistvo u Srebreniku.

10.05.2024. 17:00
  • Podijeli:
profimedia-0748181055 devojčica, zlostavljanje nasilje-6423e05aa8151.webp Foto: Profimedia

Na groblju "Mešino brdo" u Gradačcu sahranjena je zvijerski ubijena Halida Mujedinović.

Nju je, podsjetimo, ubio njen suprug Refik Mujedinović sjekirom, nakon čega je on izvršio samoubistvo u Srebreniku.

– Stojimo pred još jednom žrtvom nasilja u porodici. Statistika kaže da je svaka treća žena u BiH, u kojoj ili zakoni nisu dobri, ili institucije ne rade svoj posao, žrtva nasilja. Država treba da uradi svoje, da budemo sigurni. Bolesne treba da liječi. Pozivam vas kao vjernike da osudite nasilje u porodici, da ga prijavite, da zaštitite žrtve – rekao je prisutnima ef. Mujo Durmišević, imam u džematu Vida 2.

Potom je sin zvjerski ubijene Halide Mujedinović Smajić, Adnan sa rođacima donio sanduk svoje majke do mjesta gdje je ukopana.

– Eh, ljudi moji, ovo ovako ne ide, sutra je tačno devet mjeseci otkako nam je pomahnitali zločinac Nermin Sulejmanovic pobio troje sugrađana, Nizamu Hećimović, te oca i sina Denisa i Ondera Džengiza, a mi danas nažalost sahranjujemo Halidu, žrtvu nasilja – rekao je jedan stariji čovjek, piše Avaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()