Još jedan opasan slučaj: Učenik na času zaprijetio da će "napraviti spisak", reogovala policija

Odmah su alarmirane nadležne službe i sve je prijavljeno policiji. Ispostavilo se da nikakvog spiska nije bilo i da učenik nije imao namjeru da bilo kome naudi.

23.03.2024. 13:18
  • Podijeli:
ucionica-djaci-klupe-skola-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Novi slučaj ”prijetnje spiskom” potresao je Osnovnu školu ”Sveti Sava” u Brodu, što je uznemirilo đake i njihove roditelje.

Učenici osmog razreda nastavnicima su prijavili da je 13-godišnji đak na času matematike školskom drugu rekao da će ”napraviti spisak”.

Odmah su alarmirane nadležne službe i sve je prijavljeno policiji. Ispostavilo se da nikakvog spiska nije bilo i da učenik nije imao namjeru da bilo kome naudi.

Navodno se radilo o tome da je, zbog djevojčice, jedan učenik prijetio i želio da napakosti drugom.

– Nadležni u OŠ ”Sveti Sava” u Brodu su 21. marta prijavili u PS Brod da je za vrijeme trajanja nastave učenik osmog razreda rekao drugu iz razreda da će ”napraviti spisak učenika” i da on na njemu neće biti. Policijski službenici su postupili po prijavi i potvrdili te navode- kaže izvor ATV-a.

On navodi da su obavljeni razgovori sa direktoricom škole, razrednim starješinom i psihologom. Utvrđeno je da je, nakon časa, učenik navode o spisku prenio ostalim đacima, što je njih uznemirilo pa su sa svime upoznali razrednika.

-Utvrđeno je da 13-godišnjk nije imao nikakav spisak, niti namjeru da bilo kome naudi- kaže izvor ATV-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()