Izvukao dijete iz plamtećeg automobila: Pokušao sam izvući i majku, suze su tekle

Potresna ispovijest

25.03.2024. 10:23
  • Podijeli:
nesreca hrvatska Zvonimir Barisin  PIXSELL-6601365fe6722.webp Foto: Zvonimir Barisin / PIXSELL

Scena koju sam ugledao ispred sebe bila je zastrašujuća. Zakočio sam nasred magistrale, izbacio auto iz brzine, izašao iz svog kombija, uzeo vatrogasni aparat i krenuo prema autu koje je već bilo u plamenu. Nisam imao dileme niti sekunde, odmah sam shvatio šta mi je za raditi. Sav u šoku, zajedno s još jednim momkom koji je nakon mene stigao vozilom, dotrčao sam do mjesta stravičnog sudara, krenuli smo spašavati stradale, ispričao je nakon nesreće u Kaštel Sućurcu (Hrvatska) Ante Šilović za Slobodnu Dalmaciju.

- Uspjeli smo sa zadnjeg sjedala gorućeg auta izvući malenog, a heroj koji je bio pored mene dijete je u zagrljaju odmaknuo od vozila, dok sam ja otišao pokušati izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku, no nisam je uspio izvući jer osim njezine ruke, od dima koji je bio u cijelom vozilu, ništa nisam vidio. Vatra se širila brzo, odmah su stigli vatrogasci i krenuli u akciju, a ja sam u suzama sjedio na obližnjoj ogradi i izbezumljen gledao. Nisam mogao doći sebi - prisjetio se Ante potresnih trenutaka koji su uslijedili nakon stravične tragedije.

Ante je iz gorućeg automobila zajedno s još jednim prolaznikom izvukao dijete, ali majka je nažalost preminula na licu mjesta nakon što se u automobil zabio motociklista koji je također poginuo u nesreći.

Udarac je bio toliko jak da se automobil prevrnuo i zapalio. Mlada majka trogodišnjeg dječaka poginula je svega 200 metara od svog doma. Dijete je završilo u bolnici s težim povredama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()