Iz dana u dan: Bezbjednosna situacija u Sarajevu sve komplikovanija

Vidljivo je to i nakon najnovijeg napada bombom, ovog puta na kuću načelnika Opštine Stari grad Irfana Čengića

01.04.2024. 20:42
  • Podijeli:

Bezbjednosna situacija u Sarajevu se iz dana u dan se komplikuje. 

Vidljivo je to i nakon najnovijeg napada bombom, ovog puta na kuću načelnika Opštine Stari grad Irfana Čengića

On tvrdi iza svega stoji pokušaj zastrašivanja zbog procesa koji se vode pred nadležnim organima u vezi sa vraćam parkinga u vlasništvo Opštine.

Razbijeni prozori na porodičnoj kući Irfana Čengića I pričinjena materijalna šteta na dva putnička automobila. Čengić uvjeren da su procesi koji se vode u opštini, u vezi za zatvanjem parkinga, razlog bombaškog napada.

"Svjesni smo kome smo se suprostavili I svjesni asmo da je teško vraćati državnu imovinu ljudima jer se pojedinci bogate na toj imovini, milioni maraka se okrenu godišnje, što je na kraju krajeva I dio tužilačkog procesa koji se vodi na tužilaštvu kantona Sarajevo ali I državnom gdje sam ja jedan od svjedoka", kaže Irfan Čengić, načelnik Opštine Stari grad.

Policija je cijeli dan na licu mjesta - komšije uznemirene.

Komšija Čengića kaže da na licu mjesta vidi da je policija izašla, rade uviđaj i tako okolo, malo se i država digla da ovo riješi i eto.

"Nakon obavljene sigurnosne procjene Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo počinje sa primjenom mjera osiguranja načelnika Opštine Stari grad, Irfana Čengića", kaže Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

 Napad na Čengićevu kuću, pojedini povezuju sa napadom na kuću Vedada Deljkovića koji se desio prije nekoliko dana.

"Ova dva kukavička poteza sigurno nisu ni načelnika ni mene previše uzbudila, to vam garantujem. Što se tiče sigurnosne situacije teorija je jedno praksa sasvim drugo. U teoriji gospodin kaže da je sve u redu, u praksi baš i nije", kaže Vedad  Deljković, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Ovo je sramotna politička igra u kojoj najviše ispaštaju građani ističe struka.

"U nedostatku kvalitetne političke borbe pribjegava se klasičnim mafijaškim obračinima I nekim stvarima koje nisu na čast bilo kome ko to radi ako je konotacija politička. Ne treba da se pravimo naivni I da se čudimo kada se to desi, zato što smo prihvatili za opštu kolektivnu svijest govor mržnje, fizičke obračune, napade, omalovažavanja, optuživanja", kaže Vladimir Vasić, sociolog.

 A toga je sve više kako na ulicama tako i u institucijama. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()