Iscenirali saobraćajnu nesreću kako bi naplatili štetu

Optužnica navodi da su navedene osobe svjesno postavile vozila u položaj koji nalikuje saobraćajnoj nesreći

03.01.2024. 16:00
  • Podijeli:
policija mup rs 01 foto UNA-6465e9f1902a2.webp Foto: UNA

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnica protiv Ženete Tomašević i Adnana Đedovića zbog insceniranja saobraćajne nesreće, a radi naplate štete.

Optužnica ih tereti da su zajedničkim dogovorom iscenirali saobraćajnu nesreću u namjeri da od osiguravajućeg društva Atos osiguranje  Bijeljina i Central osiguranja naplate štetu po osnovu obaveznog osiguranja vozila od odgovornosti, prenosi Srna.

"U isceniranoj nesreći učestvovalo je kombi “krafter”, kojim je upravljao Đedović, i “audi” kojim je upravljala Tomaševićeva", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Optužnica navodi da su navedene osobe svjesno postavile vozila u položaj koji nalikuje saobraćajnoj nesreći, a koja su na sebi imala prethodno nastala oštećenja na prednjim lijevim dijelovima.

Pozvali su policiju, a zatim je Tomaševićeva prijavila štetu na vozilu Central osiguranju  i podnijela zahtjev za naknadu štete Atos osiguranju Bijeljina, pravnog prethodnika  Grave osiguranja Banjaluka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()