Influenserica Adna Helić se oglasila nakon privođenja

Podsjećamo, Helić je uhapšena zajedno sa 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizovani kriminal

25.04.2024. 16:10
  • Podijeli:
Instagram printscreen, adnahelic Adna Helić  1-66279c62a8103.webp Foto: Instagram printscreen, adnahelic

Influenserka Adna Helić koja je uhapšena u akciji ‘Black Tie 2’ puštena je na slobodu uz mjere zabrane.

Helić se oglasila na društvenim mrežama uz poruku: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”.

Podsjećamo, Helić je uhapšena zajedno sa 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizovani kriminal.

Tužilaštvo tvrdi da se na osnovu komunikacije putem Sky aplikacije između šefa međunarodnog narkokartela “Tito i Dino” Edina Gačanina i bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice Dženisa Kadrića, a koja se odnosni na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u BiH, spominje se da će novac prenijeti “izvjesna ženska osoba”.

U spomenutoj prepisci se navodi kako će toj osobi za tu uslugu biti plaćeno 6-7 posto od vrijednosti novca koji prenosi.

Operativna saznanja Tužilaštva BiH, kako je naveo tužilac u obrazloženju za mjere zabrane odnosno pritvor osumnjičenima, ukazuju da upravo influenserica već duži vremenski period prenosi novac za narkokartel Gačanina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()