Hapšenje u Banjaluci! Prevara teška 200. 000 maraka?

Ova lica uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

16.04.2024. 17:33
  • Podijeli:
policija-ilustracija-foto-mup-rs.jpg

Dva lica uhapšena su na području Banjaluke zbog sumnje da su počinila prevaru u privrednom poslovanju.

Pretresene su i dvije lokacije, a uhapšena su lica čiji su inicijali I.M. /48/ i Đ.J. /33/ koja se sumnjiče da su po prethodnom dogovoru radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi 17. jula 2019. godine sklopili ugovor o poslovnoj saradnji sa preduzećem "MI Rakitno", saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Oni su tu poslovnu saradnju kasnije ostvarili te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a na taj način navedeno preduzeće je oštećeno za 205.000 KM.

Ova lica uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Pretres je izvršen po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu i tom prilikom privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Uhapšena lica privedena su u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. /

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()