Haos na utakmici! Sudija dosudio penal, pa brutalno pretučen

“Ne snimajte ljudi”, uzviknuo je jedan navijač na snimku koji je isplivao na mrežama.

18.04.2024. 11:03
  • Podijeli:
fudbalski sudija Pixabay-63da54cf7e6ae.webp Foto: Pixabay

Utakmica 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između Međiđe i Trebave prekinuta je u 80. minuti nakon što je brutalno pretučen glavni sudija meča Zamir Kurbašić iz Gradačca.

Naime, uvidom u zapisnik o utakmici koji je sačinio delegat Samir Džibrić iz Lukavca može se vidjeti da se u 80. minuti susreta desio incident kada je sudija Kurbašić dosudio penal za gostujuću ekipu.

Tom prilikom mu je, kako se navodi, domaći golman Muhamed Haskić opsovao majku, a sudija mu je pokazao crveni karton.

Nakon toga je golman udario sudiju nogom, a osoba koja je imala prsluk na sebi, a nije se nalazio na spisku redara, Muhidin Brkić utrčao je na teren zajedno s još jednom nepoznatom osobom i u toj gužvi fizički su nasrnuli na sudiju.

Brkić ga je, kako se navodi u zapisniku, udario šakom u predjelu stomaka, a zatim nogom u predjelu lica dok je sudija bio na zemlji.

 

 

Nepoznata osoba je sudiju potom udarila šakom u predjelu rebara.

Međutim, tu nije bio kraj incidentima jer je sudija Kurbašić u prostorijama stadiona ostao čak pet sati nakon utakmice jer su ga ispred čekali razjareni navijači domaćeg tima.

Sportsport je objavio i snimak na kojem arbitar tek oko 22:00 sata uz ogromnu policijsku pratnju pokušava napustiti Međiđu.

“Ne snimajte ljudi”, uzviknuo je jedan navijač na snimku koji je isplivao na mrežama.

Nakon šokantnih dešavanja i Međiđa se oglasila kratkim saopštenjem na svojoj Facebook stranici.

“Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je definitivno i nogomet ugašen. Kurbašić Zamir, nek’ ti je na sramotu, ako uopšte znaš šta je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj”, poručili su iz kluba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()