FUP o prevarama call centara koje je otkrio Europol: Ispitali smo četiri osobe i pretresli dvije lokacije

Akcija "Pandora" u BiH

02.05.2024. 14:38
  • Podijeli:
pandora europol-663384dbd2197.webp Foto: Europol

Federalna uprava policije je učestvovala u međunarodnoj policijskoj akciji "Pandora" koja je započela 18. aprila 2024. godine.

Pretresi i racije u 12 call centara u više država i hapšenje osoba su epilog velike akcije u kojoj su učestvovale policijske agencije iz Njemačke, Albanije, Kosova i Libana.

Tada je razotrkivena kriminalna mreža odgovorna za prevare hiljada ljudi korištenjem različitih metoda.

Federalna uprava policije je zajedno s njemačkim istražiteljima pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršila pretrese na dvije lokacije te je ispitala četiri osobe u svojstvu osumnjičenih.

U istrazi je identifikovano 39 osumnjičenih osoba, a 21 je uhapšena.

Prikupljen je opsežan dokazni materijal poput nosača podataka, gotovine i imovine u vrijednosti od milion eura, kao i veliki broj elektronskih dokaza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()