Falsifikovanje, pronevjere, promet oružja: Uhapšeni supružnici iz Broda

Od lica Ž.Z. oduzet je automobil "audi" koji je pribavljen sredstvima koja potiču iz predmetnog krivičnog djela

18.01.2024. 12:21
  • Podijeli:
policija-ilustracija-foto-mup-rs.jpg

Policija u Brodu uhapsila je dva lica iz ove opštine - Ž.Z. koje se sumnjiči za pronevjeru i falsifikovanje isprave i J.Z. zbog pronevjere i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Ova dva lica su uhapšena 16. januara.

Lice Ž.Z. je kao zaposleno u jednom pravnom licu iz Broda od marta 2023. do januara 2024. godine prebacilo ukupno 72.041 evra sa računa pravnog lica na lični i račun lica čiji su inicijali J.Z.

Službenici Policijske stanice Brod juče su na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili pretres lokacija i vozila koje koriste ova dva lica i tom prilikom pronašli i oduzeli šest mobilnih telefona, laptop, jednu deviznu knjižicu, četiri isplatne liste, dva uplatna naloga, pištolj "CZ" sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka, poluautomatska puška u kojoj se nalazilo 10 metaka, 194 metka različitog kalibra i tri ručne bombe.

Od lica Ž.Z. oduzet je automobil "audi" koji je pribavljen sredstvima koja potiču iz predmetnog krivičnog djela.

Iz policije navode da će po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv ovih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()