Epilog akcije "Fugitive": Tužilaštvu prijavljeno osam osoba

Od osam osumnjičenih pet predato tužilaštvo, jedno u bjekstvu, a dvoje već iza rešetaka

21.12.2022. 09:44
  • Podijeli:

Petorica uhapšenih u akciji "Fugitive" sprovedeni su jutros na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, gdje će tokom dana biti ispitani.

U tužilaštvo su sprovedeni Saša Rađević (47) i njegov sin Srđan Rađević (22) iz Gradiške, Vlatko Blažević (47) iz Travnika, Dragan Popovac Zemo (52) i Stefan Trninić (29) iz Gradiške.

"Tužilaštvu je dostavljen izvještaj protiv ukupno osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i omogućavanje uživanja droge", navode u OJT Banjaluka.

Navode da je pet osumnjičenih sprovedeno na saslušanje u tužilaštvo. Osumnjičeni E.D. (39) nalazi se u bjekstvu i nedostupan je istražnim organima, E.Ž. (27) se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, dok se G.D. (55) nalazi u pritvoru po ranijem rješenju Suda BiH.

"Osumnjičenima se na teret stavlja da su od sredine 2020.godine do 20. decembra ove godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području Grada Banjaluka i Gradiška", rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona kaže da će nakon ispitivanja petorice osumnjičenih tužilac donijeti odluku o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Jedan od uhapšenih Bojan Čučak (32) iz Banjaluke, pušten je na slobodu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()