Državljanin BiH osuđen na 10 godina zbog šverca 345 kilograma droge

Njegov advokat je pokušao da umanji njegovu ulogu u švercu navodeći da on nije bio nikakav narko bos, već taksista iz Salcburga

21.03.2024. 10:00
  • Podijeli:
bečka austrijska austrija beč policija UNA-65533b05b47c1.webp Foto: UNA

Regionalni sud u Lincu osudio je danas državljanina Bosne i Hercegovine (35) na 10 godina zatvora zbog šverca 325 kilograma droge, u period od 2019. do 2023. godine.

Iako je optuženi priznao sve što mu se stavlja na teret, njegov advokat je pokušao da umanji njegovu ulogu u švercu navodeći da on nije bio nikakav narko bos, već taksista iz Salcburga koji je švercom finansirao svoju ovisnost.

Međutim, kako se moglo čuti danas na sudu, pronađeni dokazi i poruke ukazuju da je on, ipak, bio jedan od glavnih organizatora šverca. Naime, u skladištu gdje je pronađena droga, policija je našla i mašinu za brojanje para, ali i skupe satove te ostalu luksuznu robu. Inače, ovo nije prvo suđenje protiv članova ove organizovane grupe; njegov brat i saradnici već su osuđeni na nekoliko godina zatvora.

Austrijski mediji prenose da se državljanin BiH teretio za organizovanje šverca 320 kilograma kanabisa i 25 kilograma kokaina, koji su od ljeta, 2019. godine pa do proljeća, 2023. godine tajnim kanalima transportovani iz Slovenije u Austriju. Konkretno, državljanin BiH, koji je danas osuđen, teretio se da je još dodatnih 15 kiograma kanabisa kupio u Beču. Drogu je držao na nekoliko lokacija, a zatim je preprodavao drugim dilerima i dugogodišnjim klijentima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()