Drumska pljačka: Prijeteći automatskim puškama zaštitarima oteli novac

Razbojnici "Ladom Nivom" udarili u zaštitare i prijeteći puškama ukrali novac

12.05.2023. 09:52
  • Podijeli:
profimedia-0505049120-policija.jpg Foto: Profimedia

Mostarska policija traga za nepoznatim razbojnicima koji su naoružani automatskim puškama opljačkali zaštitare "Delta securityja" od koji su ukrali neutvrđen iznos novca.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona navode da je policiji prijavljeno da se razbojništvo dogodilo juče 10.40 časova na makadamskom putu na Bišću polju. Nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i na makadamskom putu, između trgovine "Lignum“ i Tržnog centra "FIS" zatekli zaštitare.

"Isti su izjavili da su se kretali makadamskim putem prema trgovini "Lignum", a iz pravca te trgovine, prema njima je išlo vozilo "Lada Niva" koje ih udara u branik i iz istog izlaze dvije NN maskirane osobe naoružane automatskim puškama koji im naređuju da predaju novac", saopštio je MUP HNK.

Zaštitari tvrde da im je u tom trenutku prišlo još jedno vozilo.

"Iz njega su izašle dvije maskirane osoba sa automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu", navode u MUP-u HNK.

O svemu je upoznato tužilaštva i Odjel kriminalističke policije.

"Preduzimaju su sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog krivičnog djela", dodaju u MUP-u HNK.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()