Drama u sarajevskom hotelu: Plin ušao u prostorije, na terenu vatrogasci, policija i Hitna pomoć

Najvjerovatnije je riječ o curenju gasa iz obližnje benzinske pumpe

20.01.2024. 21:05
  • Podijeli:
vatrogasci-658440c7e0ae2.webp Foto: RTRS

Kroz prostorije hotela ibis Styles u Sarajevu se tokom poslijepodnevnih sati osjetio miris plina, zbog čega su na teren, između ostalog stigle i ekipe vatrogasne brigade.

Kako su za Oslobođenje potvrdili iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS), reagovali su na prijavu da se kroz hotel, a najviše u podrumskim prostorijama osjetio propan-butan.

Najvjerovatnije je riječ o curenju gasa iz obližnje benzinske pumpe.

"Propan-butan je ušao u hotel i širi se. Sarajevogas je dolazio, kažu da nije njihov gas i da su ga oni isključili. Najviše se osjeti u podrumskim prostorijama", kazali su iz PVB KS za isti portal.

Kako javljaju čitatelji navedenog medija, na mjestu događaja su tri vatrogasna vozila.

Iz PVB kažu da su na poziv stigle i ekipe Hitne pomoći i MUP-a Kantona Sarajevo, ali i Elektrodistribucije i Sarajevogasa.

"Još uvijek nije poznato da li će doći do evakuacije hotela. Naš glavni šef (PVB KS, op.a.) je također na mjestu događaja", kazali su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()