Dostavljač prisvajao novac i pošiljke

Potvrđena optužnica protiv Milana Ristića zbog prisvanja pošiljki koje su mu povjerene u radu

04.04.2023. 11:24
  • Podijeli:
dostava paketi dostavljac foto Pixabay-642bec63a8c4f.webp Foto: Pixabay

Dobojsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Milana Ristića (49) iz Maglaja zbog sumnje da je radeći kao kurir firme "X Express" u Doboju prisvajao pojedine pošiljke i novac, ostvarivši korist od 3.191 KM.

Ristiću je na teret stavljeno krivično djelo pronevjere, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Doboju.

"Optuženi Ristić, tereti se da je u periodu od 12. oktobra do 1. decembra 2022. godine, radeći kao kurir – dostavljač preduzeća "X Express" d.o.o. Banja Luka, protivpravno prisvojio pošiljku i novčana sredstva namjenjena za isplatu otkupnina, sa kojim je bio zadužen i koje su mu povjerene u radu u pravnom licu, čime je za sebe protivpravno ostvario imovinsku korist u ukupnoj vrijednosti od 3.191", saopštilo je dobojsko Tužilaštvo.

U optužnici se navodi da Ristić 12. oktobra nije predao pošiljku koju je bio dužan isporučiti C.H. u Odžaku. Dva dana kasnije nije predao novac u iznosu od 448 KM koji je bio dužan isporučiti preduzeću "Dzeny shop" u Odžaku. Ni 21. oktobra nije predao novac u iznosu od 1.523 KM firmi "Aqua System" u Prnjavoru, a sedam dana kasnije iznos od 325 KM koji je trebao isporučiti u Maglaju.

"Pošiljku i novčana sredstva optuženi je zadržao za sebe, pa je time protivpravno ostvario imovinsku korist u vrijednosti od 3.191 KM", dodaje se u optužnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()