Dobili 2.000 maraka kazne: Banjalučani osuđeni zbog napada na policajce

Inače, optužnica Okružnog javnog tužilaštva teretila ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno da su napali policajce M.C. i B.M. 15. juna 2019. godine.

27.04.2024. 08:11
  • Podijeli:
presuda_iran_anadolija 1-6512be34bad7b.webp Foto: Anadolija

Osnovni sud u Banjaluci osudio je muškarca D.DŽ. i ženu A.S., na po 2.000 maraka kazne jer su napali policajce koji su ih zaustavili u Banjaluci.

Inače, optužnica Okružnog javnog tužilaštva teretila ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno da su napali policajce M.C. i B.M. 15. juna 2019. godine.

Policajci su ih zbog  nepropisne vožnje zaustavili oko 04.30 časova dok su se vozili u tojoti koju je vozio D.DŽ. a A.S. je bila suvozač.

Tek nakon drugog upozorenja patrole,  D.DŽ. je ugasio motor automobila i predao dokumenta policajcu, dok je drugi policijski službenik B.M. prišao Banjalučanki A.S. te od nje tražio dokumenta i da izađe iz vozila.

Kako se navodi u presudi, kada je izašla povišenim tonom policajcu je rekla: “Šta hoćete? Znate li ko smo mi?“ nakon čega je rekla D.DŽ. kako treba da idu odatle.

Kada je upozorena da ometa rad policije, ona je šakom udarila policaja B.M. u predjelu vrata, grudnog koša i lijeve ruke nanijevši mu povrede.

Policajac ju je fizički udaljio do prednjeg dijela vozila a D.DŽ. je izrevoltiran drugog policajca M.C. udario više puta šakom u vrat  i stomak i nanio mu povrede, pišu "Nezavisne".

Potom su savladani, a teretili su se da su počinili krivično kao saizvršioci.

Oni su kaznu dužni platiti u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude kao i troškove krivičnog postupka od 150 KM.

Optuženi su se na ročištu za izjašnjenje o krivici izjasnili da nisu krivi, a na glavnom pretresu su se izjasnili da priznaju krivicu za djelo za koje ih terete.

Sud je utvrdio da su djelo počinili sa direktnim umišljajem svjesni svoga djela.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je cijenio priznanje optuženih, izraženo kajanje, raniju neosuđivanost i zdravstveno stanje A.S. Oštećeni se upućuju da imovinsko-pravni zahtjev ostvaruju u parnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()