Djevojka ranjena u Brčkom, životno je ugrožena

Napadač je uhapšen

04.06.2023. 12:24
  • Podijeli:
policija-brcko-deleted-pixsell.jpg

Djevojka rođena u Njemačkoj, a nastanjena u brčanskom naselju Gornji Rahić teško je povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila noćas u tom mjestu. Muškarac osumnjičen za pokušaj ubistva je uhapšen.

Kako su naveli iz Policije Brčko distrikta, njima je noćas u 2.15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

"Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na mjesto događaja i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti te utvrdili da je riječ o Š.R. rođenoj 1993. godine u Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u Zdravstvenom centru Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena", kazali su iz brčanske policije, prenosi Klix.

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta izvršeni su pretresi dva stambena objekta te je izvršen pregled šireg lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

"Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršio H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvp u pokušaju lišen slobode", dodali su iz policije.

H. O. će uz izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()