Djevojčica jutros uputila jezive prijetnje preko mreža: Iz MUP-a USK se oglasili sa novim detaljima

“Dobili smo informacije da je objave na društvenoj mreži postavila maloljetna ženska osoba, sa područja Općine Cazin", rekao portparol MUP-a USK

27.02.2024. 18:00
  • Podijeli:
policija hapšenje pixabay-63df73ce14592.webp Foto: Pixabay

Policijski službenici MUP-a USK, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i OBA provjeravaju prijetnju koja je jutros objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će "danas pucati po svojoj školi".

Ovu informaciju za N1 potvrdio je i Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

“Policija Unsko-sanskog kantona je u ranim jutarnjim satima zaprimila prijavu od Federalne uprave policije o mogućem oružanom napadu u nekim školama USK. Zaprimili smo određene informacije i o osobi, tačnije broj telefona sa kojeg je postavljena objava na društvenim mrežama. Odmah smo izašli na teren”, naveo je.

Potom je dodao:

“Dobili smo informacije da je objave na društvenoj mreži postavila maloljetna ženska osoba, sa područja Općine Cazin. Ne radi se o ozbiljnim prijetnjama, nego nesmotrenom ponašanju mlade osobe koja je objavila informacije na društvenim mrežama. O svemu obaviješteno Tužilaštvo USK”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()