Bosancima višegodišnje kazne zatvora: Krijumčarili skoro 400 kilograma kanabisa

Stariji osuđenik dobio je osam i po godina zatvora, a tereti se da je organizovao prenos i distribuciju 197 kilograma kanabisa i manjih količina kokaina

12.03.2024. 14:20
  • Podijeli:
bečka austrijska austrija beč policija UNA-65533b05b47c1.webp Foto: UNA

Regionani sud u Lincu osudio je u ponedjeljak državljane Bosne i Hercegovine (35, 25) na višegodišnje kazne zatvora nakon što je utvrđeno da su godinama krijumčarili drogu, prvenstveno kanabis, te je preprodavali u oblasti Linca i Salzburga, prenose Nezavisne.

Stariji osuđenik dobio je osam i po godina zatvora, a tereti se da je organizovao prenos i distribuciju 197 kilograma kanabisa i manjih količina kokaina.

Mlađi državljanin BiH, koji je već osuđen na četiri i po godine, dobio je dodatne tri godine zatvora jer je prokrijumčario i u promet stavio 150 kilograma kanabisa.

Kako prenose austrijski mediji, ovaj dvojac je samo dio veće kriminalne organizacije i, zapravo, riječ je o nižerangiranim pripadnicima organizovane grupe, a navodni vođa grupe bi trebao da se iduće sedmice pojavi pred sudom.

Kako se dalje navodi, uglavnom su djelovali na području Linca i Salzburga, a otkriveni su nakon što su međunarodni istražioci došli u posjed kriptovanih telefona koji su koristili aplikaciju Sky.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()