Bljuzgo osuđen na tri godine zatvora, u pritvoru započeo štrajk glađu!

Dario Mirjanić oglašen krivim za razbojništvo u kladionici "Mozzart sport" gdje je prijeteći šipkom od radnika oteo 4.400 KM

03.08.2023. 14:25
  • Podijeli:
Dario Mirjanić nakon hapšenja 2011. godine Foto: privatna arhiva
Dario Mirjanić nakon hapšenja 2011. godine

Dario Mirjanić (36) zvani Bljuzgo osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na tri godine zatvora zbog pljačke kladionice "Mozzart sport", gdje je pod prijetnjom metalnom šipkom od radnika ukrao 4.400 KM pazara!

Mirjanić, koji je ranije odležao zatvorsku kaznu za ubistvo, oglašen je krivim za razbojništvo. On je danas tokom završnih riječi tvrdio da je započeo štrajk glađu u KPZ Banjaluka, zahtijevajući da ga puste iz pritvora kako bi otišao na operaciju i liječenje.

Pljačka se dogodila 18. februara ove godine u Ulici Carice Milice u banjalučkom naselju Obilićevo. U presudi se navodi da je Mirjanić ušao u kladionicu naoružan armaturnom šipkom, dužine 75 cm i širine 10 cm.

"U namjeri da oduzme i prisvoji tuđi novac, optuženi je prišao radniku kladionice S.P., koji je u to vrijeme bio sam i istom se obratio riječima: "Gdje su pare?". Kada je S.P. odgovorio da nema para, on je podigao metalnu šipku u zrak i istom jako zamahnuo u pravcu S.P. Nakon toga je ljutito rekao "Je l' nema para?" i prišao je bliže pultu sa šipkom u ruci", navodi se u presudi.

Dodaje se da je Mirjanić radniku tada rekao: "Daj pare, ovo je pljačka".

"Oštećeni S.P. je iz straha za svoj život, jer je znao da je optuženi kažnjavan zbog ubistva i da je fizički jači od njega, izvadio pare iz sefa u iznosu od 4.400 KM i dao ih optuženom koji je uzeo novac i pobjegao u nepoznatom pravcu", navodi se u presudi.

U obrazloženju presude sudija Blagoje Dragosavljević je naveo da je od otežavajućih okolnosti uzeto u obzir da je Mirjanić višestruko osuđivan, dok su olakšavajuće što je njegov otac djelimično nadoknadio štetu, kao i što je djelo izvršeno prijetnjom, a nije bilo neposredne upotrebe sile.

Tokom suđenja svjedoci su ispričali da je Mirjanić na dan pljačke određenim osobama vratio novac koji im je dugovao. Uhapšen je u roku od 24 sata i od tada se nalazi u pritvoru. Pred sudom je isticao da se kaje zbog počinjenog djela.

Mirjanić je poznat kao višestruki prestupnik. Ranije je osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Vese Medića (24) koga je izbo nožem ispred kafića "Ekselens" 6. avgusta 2011. godine. Tokom suđenja se navodilo da je Medić prethodno bejzbol palicom napao Mirjanića u kafiću, da bi ovaj otišao do obližnjeg štanda sa lubenicama, gdje je ukrao nož, vratio se u "Ekselens" i izbo Medića. Osim toga osuđivan je za nanošenje teških tjelesnih povreda i falsifikovanje novca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()