Bjegunac iz Francuske otkriven u Banjaluci: Trgovao oružjem i veličao Hitlera

Alexisa Issaurta potražuje Interpol Pariz zbog trgovine i posjedovanja oružja

12.05.2023. 10:31
  • Podijeli:
Alexis Issaurt foto drustvene mreze-645df89132105.webp Foto: društvene mreže

Državljanin Francuske Alexis Hugues Fernand Jacques Issaurat uhapšen je u Banjaluci na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Interpol u Parizu!

Kako saznaje UNAworld Issaurat se potražuje zbog vođenja krivičnog postupka u vezi sa posjedovanjem i trgovinom oružjem i municijom u Francuskoj, a dovodio se u vezu i sa određenim terorističkim aktivnostima.

"U saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ektremizma policijski službenici PU Banjaluka došli su do saznanja o eventualnom mjestu boravka A.I.H.F.J., državljanina Francuske, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane Interpola Pariz. Nakon pronalaska i utvrđivanja identiteta osumnjičeni je uhapšen", navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je o svemu obaviješten Sud BiH i Issaurat je sproveden u Sarajevo gdje će tokom dana biti održano ročište radi daljeg postupka ekstradicije.

Kako saznaje UNAworld Issaurat je koristio više imena zbog čega je policija imala težak zadatak da preko Interpola potvrdi njegov identitet. U pojedinim dokumentima koristio je ime Alexis Issaurt, a u drugim Franck Saron.

O njemu su izvještavali mediji u Francuskoj, Slovačkoj, Italiji i Mađarskoj gdje je u nekoliko navrata hapšen. Više puta osuđivan je zbog posjedovanja oružja. U medijima se navodilo da se Issaurat isticao po rasističkim i homofobnim stavovima koje je iznosio na internetu. Dodaju i da po tijelu ima više tetovaža kojima se veličaju nacisti i Adolf Hitler.

Između ostalog na rukama ima istetoviran broj "88" (osmo slovo engleskog alfabeta H, što znači "Heil Hitler), znak Treće SS divizije, a na nozi svastiku...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()