Bivšeg fudbalera pretukli i pucali mu u glavu

Sinoć oko 22 sata u Goraždu teško je pretučen bivši fudbaler Almir Raščić, a napadači su mu zatim pucali u glavu

14.01.2023. 12:09
  • Podijeli:
fudbaler-63c28d7072673.webp Foto: Facebook/screenshot

Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde, za N1 je kazao da je dežurni ljekar konstatovao povrede u vidu preloma baze lobanje i krvarenja iznad lijevog uha i da je osoba životno ugrožena.

Oglasio se i brat upucanog fudbalera.

“Nažalost, vijesti koje smo dobili iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nisu nimalo dobre. Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spase život. Upravo sam došao kod oca da mu saopštim tužnu vijest. Nadamo se da će Almir dobiti i ovu životnu bitku. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu”, rekao je za Faktor Admir Raščić.

Prema riječima komšija i stanovnika Goražda, koji su u šoku, Almira Raščića svi poznaju kao sportistu i čovjeka koji nije imao nikakvih problema s drugim ljudima, zbog čega nikome nije jasan motiv ovog stravičnog događaja.

Tokom karijere bio je član fudbalskih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar, prenose Nezavisne.

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova. Njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()