Skandal: Banjalučki policajci osumnjičeni za pljačku migranata!

Tužilaštvo zatražilo pritvaranje pripadnika MUP-a RS Bojana Stankovića i Miloša Bajića zbog sumnje da su, uz prijetnju oružjem od migranata oteli 700 evra

11.11.2022. 16:15
  • Podijeli:
Policija MUP RS_UNA-1663588420735.webp Foto: UNA

Policajci Bojan Stanković (24) i Miloš Bajić (23) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su na Željezničkoj stanici u Banjaluci naoružani opljačkali grupu migranata, a nakon saslušanja Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je zatražilo da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Kako je potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci Stanković i Bajić se terete da su zajedno sa dvije nepoznate osobe počinili razbojništvo.

"Osumnjičeni su prilikom vršenja službene dužnosti na autobuskoj stanici u Banjaluci iz bašte kafića "Soledar" izveli grupu od 15 migranata. Nakon toga su četiri migranta izdvojili iz grupe i odveli u pravcu Željezničke stanice. Tom prilikom su zajedno sa dvije nepoznate osobe, od kojih je jedno bilo naoružano automatskom puškom, oštećene pretresli i od njih oduzeli novac u iznosu od 700 evra", rekla je sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Mira Miletić.

Ona kaže da je nakon saslušanja osumnjičenih tužilac zatražio da se policajcima odredi jednomjesečni pritvor.

"Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke", rekla je Miletić.

O prijedlogu za pritvor odlučiće Okružni sud u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Banjaluka je poručeno da je pomenuti dvojac udaljen sa radnog mjesta i da će protiv njih biti pokrenut unutrašnji postupak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()