Banjalučani se predstavljali kao poreski inspektori i uzimali novac

Lažno se predstavljajući kao poreski inspektori, u Mrkonjić Gradu obilazili kineske prodavnice

19.03.2023. 10:03
  • Podijeli:
hapsenje-granicna-policija-bih-foto-gp-bih-6409ac522ac6e.webp Foto: GP BiH

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv B.M., A.S. i G.N. iz Banjaluke, zbog sumnje da su, predstavljajući se kao poreski inspektori, zahtijevali novac od građana na području više gradova i opština u Republici Srpskoj.

“Istragom koju su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Republičkog javnog tužilaštva, utvrđeno je da su osumnjičena lica u vremenskom periodu od 01.01.2023. do dana podnošenja izvještaja, na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarala, organizovala, te se lažno predstavljala, zloupotrebljavajući službeni položaj, kao inspektori Poreske uprave Republike Srpske”, kazali su u MUP-u RS.

ATV nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Milivoja Babića, Siniše Antića i Nebojše Grčića. Babić je, inače, službeno lice Poreske uprave Republike Srpske.

Kako su rekli u MUP-u, navodeći inicijale, ovaj trojac je koristio službene značke i legitimacije Poreske uprave Republike Srpske, a koju je posjedovao Babić, te su od građana zahtijevali i uzimali novac. Na ovaj način su prevarili više privrednih subjekata.

ATV dalje saznaje da su, lažno se predstavljajući kao poreski inspektori, u Mrkonjić Gradu obilazili kineske prodavnice, zloupotrebljavajući neznanje i slabo znanje jezika radnika i vlasnika, te su im uzimali novac.

“Policijski službenici su u okviru ovih aktivnosti izvršili pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Poreske uprave Republike koje navedena lica koriste”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Protiv trojice Banjalučana je podnesen izvještaj zbog sumnje da su izvršili krivična djela izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, prevara i lažno predstavljanje. Nakon kriminalističke obrade osumnjičenih, Babić je sinoć predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane kojima su se obraćala navedena lica ili imaju saznanja o njihovom djelovanju, da to prijave najbližoj policijkoj stanici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()