Austrijska policija: Dvije Rumunke nisu otele Danku Ilić, na snimku je druga djevojčica

Izvršene provjere

04.04.2024. 07:30
  • Podijeli:
danka ilic telegraf rs 3-660d5c1a2d808.webp Foto: Telegraf.rs

Austrijska policija oglasila se jutros saopćenjem o Danki Ilić (2) nakon što je objavljen snimak na kojem se vide dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na nju.

Nakon istrage, policija je isključila bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

"Srbijanski državljanin koji živi u Beču prijavio je srbijanskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene. Кonstatujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podijelio ga sa srbijanskim vlastima", podsjećaju iz policije.

Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najverovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva.

"Utvrđen je identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti. Кancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece", zaključuju u saopćenju.

Djevojčica je nestala u utorak, 26. marta u Banjskom polju kod Bora oko 13:45 sati. Od tada traje intenzivna potraga za njom, a u istragu se uključio i Interpol.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()