Akcija "Transporter": Uhapšeno šest osoba, pretresi širom BiH

U akciji su uhapšeni D.P., D.P. i G.S. iz Banjaluke, H.H. i M.Č. iz Bugojna i E.H. iz Sarajeva

19.06.2023. 17:28
  • Podijeli:
akcija-transporter-mup-rs.jpg

Šest osoba uhapšeno je u nastavku akcije "Transporter" zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u krijumčarenju droge i oružja!

Akciju su, po nalogu Tužilaštva BiH, sproveli Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa Federalnom upravom policije i Graničnom policijom BiH.

"U akciji su uhapšeni D.P., D.P. i G.S. iz Banjaluke, H.H. i M.Č. iz Bugojna i E.H. iz Sarajeva. Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je veći broj pretresa vozila i objekata koje koriste navedena lica na području Banjaluke, Laktaša, Sarajeva i Bugojno, pri čemu je pronađeno i privremeno oduzeto više komada vatrenog oružja, municije, skupocjena putnička motorna vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata te određena poslovna dokumentacija u vezi poslovanja privrednih subjekata", saopštio je MUP RS.

Dodaju da će osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

"Akcija "Transporter" je usmjerena na razotkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila izvršenjem krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krijumčarenjem akcizne robe. Akcija se, u kontinuitetu, realizuje od 17. jula 021. godine do danas, uz saradnju i podršku EUROPOL-a" navode u MUP-u RS.

Dodaju da je u okviru akcije "Transporter" do sada uhapšeno 38 osoba, od čega je šest policijskih službenika MUP-a RS, savjetnik Ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH i jedan pripadnik Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Takođe, pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kg opojne droge marihuana, veće količine novca (oko 250.000 evra), oružja i municije, više skupocjenih vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata i određena poslovna dokumentacija.

"U toku realizacije operativne akcije Uprava kriminalističke policije MUP-a RS je po nalogu Tužilaštva BiH sprovela finansijsku istragu kojom je privremeno blokirana imovina u vrijednosti oko 12 miliona konvertibilnih maraka", navode u MUP-u RS.

Inače, akcija "Transporter" je rađena na osnovu podataka pribavljenih dekripcijom aplikacija Sky i Anom, koje su osumnjičeni koristili.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()