Akcija "Plamen": Rasvijetljena paljevina "Porsche Cayenna" u Banjaluci

Zbog paljevine luksuznog terenca policija traga za Mirkom Kukićem iz Laktaša, a uhapšen je saučesnik Draže Trivunović iz Kotor Varoša

02.11.2022. 12:19
  • Podijeli:
pozar paljevina foto UNA-1667387936415.webp Foto: UNA

U akciji "Plamen" banjalučka policija uhapsila je Dražeta Trivunovića iz Kotor Varoša zbog sumnje da je kao saizvršilac učestvovao u paljevini automobila "Porsche Cayenne", vlasništvo M.L. Za paljevinu je osumnjičen Mirko Kukić iz Laktaša za kojim se traga.

U PU Banjaluka navode da je hapšenje usljedilo nakon što su policijski službenici došli do saznanja da se D.T. i M.K. mogu dovesti u vezu sa paljevinom automobila "Porsche Cayenne", vlasništvo M.L., koji je 12. oktobra oko 22 časa izgorio u ulici Bulevar Petra Bojovića.

"Osumnjičeni D.T. se tereti da je svojim vozilom dovezao M.K. u blizinu lica mjesta, nakon čega je M.K. otišao do parkiranog "Porschea" po kojem je posuo zapaljivu tečnost, a potom ga zapalio. Nakon toga je zajedno sa D.T. pobjegao", saopšteno je iz PU Banjaluka.

U policiji navode da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci izvršen pretres stana i putničkog vozila koje koristi lice D.T. pri čemu su pronađeni i oduzeti tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Požar na vozilu lokalizovali su vlasnik "Porschea" i stanari ulice Petra Bojovića. Kako saznajemo vozilo je koristio Aleksandar Lapčević iz Banjaluke koji je policiji poznat kao višestruki prestupnik, a dovodio  se u vezu s krađama mašina za rudarenje kriptovaluta, ali i više prevara u vezi sa nezakonitim sticanjem imovine i građevinskog zemljišta.

Inače, osumnjičeni Mirko Kukić je dobro poznat istražnim organima. U više navrata je hapšen zbog imovinskih delikata, odnosno razbojništava, krađa i provala. Nakon dramatične potjere uhapšen je i u novembru 2017. godine. Naime, policija je tada u Jakupovcima kod Laktaša zaustavila BMW za koji se sumnjalo da je korišten u jednoj krađi. U vozilu su bili Goran B. i Kukić koji je izašao iz vozila i dao se u bijeg. Ubrzo ga je sustigao jedan policajac i Kukić je tada u njega uperio pištolj, prijeteći da će ga ubiti. Nakon toga je umakao, ali je četiri sata kasnije lociran i uhapšen.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()