Akcija "Kurir": Rasvijetljen bombaški napad, paljevina i provale

Radomir Dobraš osumnjičen za bacanje bombe na kuću misice i paljevinu vozila, dok se Zoran Aleksić, Radenko Šavija, Petar Pajić terete za teške krađe

03.11.2022. 14:17
  • Podijeli:
U dvorište kuće bačena bomba Foto: UNA
U dvorište kuće bačena bomba

Banjalučka policija uhapsila je četiri osobe u okviru akcije "Kurir" u kojoj je rasvjetljeno bacanje bombe na kuću nekadašnjeg zatvorskog čuvara, paljenje vozila "volkswagen touran", kao i teške krađe u kojima je pričinjena šteta od oko 25.000 KM.

Kako saznajemo UNA uhapšeni su višestruki provlanik Zoran Aleksić (47), Radenko Šavija (52), Petar Pajić (48), dok se na kriminalističkoj obradi nalazi Radomir Dobraš (26) koji se tereti za paljenje vozila, te izazivanje opšte opasnosti.

"Policijski službenici došli su do saznanja da se R.D. može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti“ koje je izvršeno u Dubičkoj ulici u Banjaluci 29. oktobra 2019. kada je u dvorište kuće oštećenog lica bačena ručna bomba, pri čemu je došlo do oštećenja na fasadi i balkonskoj ogradi. Osumnjičen je i da je 6. juna prošle godine u ulici Miloša Matića zapalio "VW touran", koji je posuo zapaljivom tečnošću i otvorenim plamenom izazvao požar", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Inače, bomba je bačena u dvorište kuće Mile Kalabića, nekadašnjeg zatvorskog čuvara poznatog i kao oca Sare Kalabić vlasnice licence za Miss Earth BiH, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Motiv napada nije poznat. Isti slučaj je i sa paljevinom "tourana" u naselju Pobrđe, koji je vlasništvo banjalučkog vatrogasca Jovice Vukelića.

U PU Banjaluka navode da se ostali osumnjičene terete za teške četiri teške krađe.

"Z.A., P.P. i R.Š osumnjičeni su da su djela počinio u Banjaluci od oktobra 2021. god 19. septembra ove godine. Meta napada su bile porodične kuće i stanovi odakle su osumnjičena lica krali novac i zlatni nakit. Materijalana šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 25.000 KM", navode u PU Banjaluka.

Svi osumnjičeni poznati su kao višestruki prestupnici. Aleksić iza sebe ima na desetine krivičnih prijava za više od 100 krivičnih djela. U posljednjih 20 godina izrečeno mu je 11 godina zatvora, koje je uglavnom izdražao. Šavija i Pajić takođe su se dovodili u vezu sa imovinskim deliktima, dok je Dobraš ranije hapšen zbog nanošenja teških povreda, oduzimanja vozila, zloupotrebe droga i slično.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()