Akcija "Klaster": Pretresi zbog falsifikovanih diploma!

SIPA vrši pretrese na 18 lokacija

21.02.2023. 09:34
  • Podijeli:
sipa foto UNA-63f48369e3593.webp Foto: UNA

Policijski službenici SIPA jutros su započeli pretrese na 18 lokacija u okviru akcije "Klaster" usmjerene na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela koja se odnose na falsifikovane diplome!

Akcija se sprovodi na području Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara.

"Pretresi se vrše na osamnaest lokacija, na adresama devet fizičkih i devet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca, te podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave", rekla je portparol SIPA Jelena Miovčić.

Ona kaže da je akcija "Klaster" rezultat višegodišnjeg rada SIPA, koja je usmjerena na otkrivanje počinilaca naprijed navedenih krivičnih djela.

"Akcija se realizuje po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa MUP-om RS, MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i policijom Brčko distrikta. Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno", dodala je Miovčić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()