Akcija "Fugitive": Pritvorena četiri osumnjičena, jedan u bjekstvu

Sud je odbio prijedlog za određivanje pritvora Vlatku Blaževiću koji je pušten na slobodu

23.12.2022. 14:08
  • Podijeli:
akcija Fugitive 7-63a5a7d99c015.webp Foto: MUP RS

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor ocu i sinu Saši i Srđanu Rađeviću iz Gradiške, Draganu Popovcu i Stefanu Trniniću iz Gradiške koji su uhapšeni u okviru akcije "Fugitive" zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge.

Rješenjem suda pritvor je određen i Davoru Ercegu iz Gradiške koji se nalazi u bjekstvu i za kojim će biti raspisana potjernica. Istovremeno odbijen je prijedlog za pritvaranje Vlatka Blaževića iz Travnika, koji je pušten na slobodu.

Akcija "Fugitive" sprovedena je 20. decembra na području Gradiške, Banjaluke i Travnika. Kako je saopšteno iz Tužilaštva izvještaj im je podnesen protiv ukupno osam osoba. Osim navedenih među osumnjičenima su Željka Erceg, koja se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, te Dragan Gajić koji se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su od sredine 2020.godine do 20. decembra ove godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području Grada Banjaluka i Gradiška.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()