Akcija "Brend IV": Službenici UIO osumnjičeni za korupciju

Svi osumnjičeni zaposleni su u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banjaluci

21.12.2022. 13:36
  • Podijeli:
uio-foto-una.jpg

Akcijom "Brend IV", koju SIPA sprovodi na području Banjaluke, obuhvaćeno je šest službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, te primanje dara i drugih oblika koristi, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kako navode akcija se sprovodi protiv koruptivnih krivičnih djela, a svi osumnjičeni su zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banjaluci.

"Postupajući pod nadzorom tužioca i po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e, uz podršku MUP-a RS, na području Banjaluke, provode akciju koja je usmjerena na ukupno šest osumnjičenih osoba, uposlenih u UIO BiH, za koje se sumnjiči da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da će, nakon što se aktivnosti na terenu okončaju, tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Prema pisanju portala istraga.ba akcijom su obuhvaćeni Jelena Majstorović, Stevo Savić, Radenko Popović, Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Elvis Džaferagić.

Zasada nije poznato ko je uhapšen, budući da neki od osumnjičenih jutros nisu zatečeni na svojim adresama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()