Akcija "Brend IV": Predložen pritvor službenicima UIO

Pritvor zatražen za Jelenu Majstorović, Radenka Popovića i Stevu Savića, dok su za ostale osumnjičene predložene mjere zabrane

23.12.2022. 13:15
  • Podijeli:
Sprovođenje osumnjičenih u Tužilaštvo BiH Foto: SRNA
Sprovođenje osumnjičenih u Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora šefici Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banjaluci Jeleni Majstorović (44), Radenku Popoviću (55) i Stevi Saviću (39) osumnjičenima za korupciju.

"Nakon što je, u prisustvu advokata, ispitao osumnjičene postupajući tužilac je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje pritvora za Jelenu Majstorović, Radenka Popovića i Stevu Savića", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kako navode pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

"Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. U odnosu na preostala tri osumnjičena lica biće predložene mjere zabrane", navode u Tužilaštvu BiH.

Podsjetimo službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH uhapšeni su u akciji "Brend IV" koju je, pod nadzorom Tužilaštva BiH, sprovela SIPA.

U akciji su izvršeni pretresi na šest lokacija i prilikom je otkrivena i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kako saznaje UNA Majstorovićeva je uhapšena u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra RS, jer se dan-dva prije akcije požalila da se loše osjeća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()