Advokatica osumnjičena da je oštetila klijenta za 150.000 KM

MUP RS podnio prijavu tužilaštvu protiv advokata Dragane Jefić Šuka

09.07.2023. 10:49
  • Podijeli:
dokumenti-pixabay.jpg

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je prijavu tužilaštvu protiv advokata Dragane Jefić Šuka zbog sumnje da je oštetila klijenta za 150.000 KM, potvrđeno je za Unu.

Kako navode u MUP-u RS protiv osumnjičene je dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba povjerenja.

" D.J.Š. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo izvršila na način što je na osnovu punomoći kojom ju je oštećeni ovlastio za prodaju nepokretnosti, izvršila prodaju navedene nekretnine, pri čemu je skrivajući navedenu prodaju od oštećenog i članova njegove porodice, zloupotrebila data joj ovlaštenja i nije ispunila svoje dužnosti prema imovinskim interesima, pričinivši mu štetu u iznosu  od 150.000 KM, a pribavivši tako sebi protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu", saopštio je MUP RS.

Nezvanično saznajemo da je klijent angažovao advokaticu da proda njegovu porodičnu kuću, što je navodno i učinila za iznos od 140.000 KM. Uz to, od njega je uzela još 5.000 evra za navodno plaćanje poreza na kapitalnu dobit. Međutim, klijent nikada nije dobio novac.

Na upit Une Dragana Jefić Šuka nije željela da iznese svoju stranu priče, niti da komentariše navode iz saopštenja MUP-a RS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()