„Čiji je naš?” od 15. marta petkom u 20 časova

UNA TV predstavlja novu emisiju

14.03.2024. 12:39
  • Podijeli:
aleksandra tolj ruzic una-65f2d8d63923a.webp Foto: UNA

Teme zbog kojih gore društvene mreže, teme o kojima se priča za kafanskim stolom, teme na koje generacije nemaju odgovor, a koje su uvek aktuelne – okosnica su novog serijala UNA televizije „Čiji je naš?”.

Kao što samo ime govori, zadatak emisije je da otkrije ono na šta narod sa područja bivše Jugoslavije vekovima gleda različitim očima – čije je određeno materijalno ili nematerijalno dobro, grad, osoba? Čija je zapravo baklava, ajvar, ćevapi, neke znamenite ličnosti i mesta? Ekipa emisije kroz ovaj dokumentarni format pokušaće da sazna odgovor na ove i mnoge druge nedoumice.

Voditeljka, iskusna reporterka sa dugogodišnjim medijskim stažom, Aleksandra Tolj Ružić, kaže da kroz ovu emisiju želi da otvori neke od tema koje su nepresušan izvor rasprava na ovim prostorima, o kojima se priča svuda - na ulici, za ručkom:

„Pokušaćemo da saznamo šta je zaista istina. Ako je to nemoguće, ponudićemo različita viđenja, i ostaviti gledaocu da sam zaključi“, i dodaje: „Trudiću se da emisija bude provokativna i zanimljiva. Lutaćemo zajedno Balkanom i pričati o onome što nas spaja, ali i razdvaja. O istoriji, kulturi, muzici, kulinarstvu, književnosti, politici. Želja mi je da uveče, nakon večere i centralnih informativnih emisija, ponudimo gledaocima nešto što će im zadržati pažnju, opustiti ih, ali i naučiti ih nečemu novom.“

„Vredno smo radili na ovoj emisiji i prvo što želimo je da proizvedemo kvalitetan program. Celi tim, zajedno sa mnom se trudi da napravi emisiju koja je zanimljiva i dobra, polazeći od toga da li bismo mi, koji godinama svakodnevno pregledamo sate TV programa, odvojili vreme za nju. Zbog toga su očekivanja, o kojima svakodnevno razmišljam, očekivanja publike. Vodimo računa o svemu, o odabiru gostiju, aktuelnosti tema, lepoti slike“ – otvorena je harizmatična novinarka.

Premijerna epizoda emisije „Čiji je naš?” posvećena je najpoznatijoj sarajevskoj pesmi „Kad ja pođoh na Bembašu”. Gde je i kako nastala pesma po kojoj se prepoznaju Sarajlije širom sveta? Ekipa emisije obišla je Bosnu i Hercegovinu u potrazi za odgovorom - čija je naša pesma „Kad ja pođoh na Bembašu”. Odgovore ćete saznati uz pesmu Hari Mata Harija i mladih pevačica Jovane Bojanić i Alme Subašić u petak 15. marta u 20 sati na UNA TV.

UNA TELEVIZIJA dostupna vam je putem:

· MTEL (na poziciji 22)

· SUPERNOVA

o BlicNET (na poziciji 19)

o Elta Kabel (na poziciji 19)

o Telrad (na poziciji 19)

o KALDERA KDS (na poziciji 19)

· TELEMACH

o HS Kablovska Televizija (na poziciji 69)

o HKB Net (na poziciji 69)

o M&H Company (na poziciji 69)

· BH Telecom (na poziciji 54)

· MUX D digitalno emitovanje (na poziciji 2)

· HomeTV – Eronet (na poziciji 30)

· TXTV (na poziciji 168)

· mSAT - Lista 1 (na poziciji 120) i Lista 2 (na poziciji 66)

· MAX TV (na poziciji 20)

· WIRAC (na poziciji 22)

· TERC KTV (na poziciji 130)

· MEDIASKY (na poziciji 25)

· AMBNET (na poziciji 12)

· Stokic KDS (Doboj) - na poziciji 24

· Miss KDS (Bihać) - na poziciji 202

· KDS Ortak (na poziciji 35)

· Logosoft (na poziciji 630)

· DINNET na poziciji 30

· KTV E-G-E na poziciji 12

· Global IPTV (Gradačac) na poziciji 9

· Global IPTV (Gradačac) na poziciji 4 - RS

· ZipZap IPTV (Zenica) na poziciji 23

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()