April nas sve iznenadio sa snijegom: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Riješene dileme

24.04.2024. 17:09
  • Podijeli:
vrijeme_bih_priroda-64421ed8b9990.webp Foto: Pixabay

April je sve iznenadio s niskim temperaturama i snijegom,  ako je suditi po modelima još neko vrijeme ćemo morati topliju odjeću da zadržimo za svoj outfit. 

U periodu od 26.aprila do kraja mjeseca zadržaće se nestabilno vrijeme uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova.  Pojava slabog mraza samo na višim visinama i prostorima s nešto nižom temperaturom.  Posljednji vikend u aprilu podijeljen, subota oblačnija s padavinama, nedelja donosi više sunčanih perioda i više temperature uz slab južni vjetar.

Svi su u dilemi da li će prvomajski praznici donijeti kišu ili ćemo ipak uživati negdje na otvorenom uz više sunčanih perioda.

Prema prognostičkim modelila trenutno stanje ukazuje na umjerenu oblačnost uz prolazne sunčane periode za početak maja, ali ne isključuje se mogućnost za lokalne pljuskove koji bi mogli malo poremetiti planove za proslavu na otvorenom. 

Pod pljuskovima mislimo na jaku i naglu kišu, koja je lokalnog karaktera, tako da je lako moguće da u jednom dijelu grada pada kiša, a da u istom trenutku, u drugom dijelu bude sunčano uz tek po neki oblak na nebu.  

Temperatura uglavnom u granicama za godišnje doba u kome se nalazimo, jutarnje od 4 do 14, na jugu i sjeveru zemlje i par stepeni više. Dok će maksimalne dnevne vrijednosti biti u rasponu od 14 od 20 stepeni Celzijusa, na prostoru Hercegovine i sjevera regije, par stepeni iznad 20-og podioka na živi.  U dane praznika maksimalne vrijednosti, lokalno, blizu 30-og stepena.  

Tako da nam ne ostaje niša drugo nego da se strpimo još par dana uz hladnija jutra i kišobran kao obavezan dio outfita, a od nedelje vedrije i toplije bar ako je suditi po trenutnom stanju koje pokazuju prognostički modeli. Sve detalje gledajte u našim vremenskim minutama svakim danom u UNA DANU u 18:30h.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()