Aerodrom u Sarajevu u novim pregovorima: Cilj Berlin, Pariz, Rim...

Osim razgovora sa avio kompanijama koje već saobraćaju s glavnim gradom Bosne i Hercegovine, također su vođeni razgovori s Voloteom, easyJetom, Transaviom i njemačkim Condorom.

05.05.2024. 22:23
  • Podijeli:
aerodrom_ex yu aviaton-63f0747397230.webp Foto: EX-Yu Aviation

Čelni ljudi aerodroma u Sarajevu održali su brojne sastanke sa avio prijevoznicima u proteklih mjesec dana s ciljem osiguranja novih letova prema nepokrivenim odredištima u Evropi.  Naime, iz aerodroma su potvrdili da ciljaju na usluge poput Berlina, Rima, Stockholma, Dusseldorfa, Kopenhagena, Pariza, Amsterdama, Eindhovena, Strasbourga, Verone i Hamburga, između ostalih. 

Osim razgovora sa avio kompanijama koje već saobraćaju s glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Također su vodđeni razgovori s Voloteom, easyJetom, Transaviom i njemačkim Condorom. 

“Naš tim je održao niz sastanaka za koje vjeruju da će rezultirati novim linijama iz aerodroma Sarajevo u narednom trogodišnjem razdoblju”, ističu.

Aerodrom Sarajevo je učestvovao je na nedavnoj konferenciji Routes Europe u Aarhusu u Danskoj, gdje su bili uključeni u razgovore s prevoznicima u vezi s potencijalnim pokretanjem novih linija. Osim razgovora s potencijalnim novim sudionicima na zračnom tržištu Bosne i Hercegovine, razgovori su vođeni i s postojećim zračnim partnerima, uključujući Wizz Air, Eurowings, Norwegian Air Shuttle, SAS Scandinavian Airlines, LOT Polish Airlines i TUI Airways. 

Također, događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo koji su detaljno predstavili svoj program subvencioniranja usmjeren na jačanje zračne povezanosti glavnog grada. “Svjesni smo ogromnog turističkog potencijala Kantona Sarajevo. Dat ćemo sve od sebe da, u skladu s našim mogućnostima, otvorimo put za njegovo širenje”.

Sarajevski aerodrom očekuje najprometniju ljetnu sezonu dosad, s najavljenim dvanaest novih ruta i više od 1,6 miliona sjedišta u prodaji između 31. marta i 26. oktobra. Ryanair je prvi put započeo s radom s pet od šest destinacija koje su već pokrenute, dok je Air Arabia i Aegean Airlines obnovit će svoje direktne letove za Sharjah i Atenu nakon nekoliko godina. Turski prijevoznik SunExpress započeo je letove iz Antalije i Izmira, dok je Pegasus Airlines povećao svoju prisutnost u Sarajevu novim letovima iz Antalije. Flyadeal iz Saudijske Arabije i SAS Scandinavian Airlines pokrenut će sezonske operacije iz Jeddaha i Kopenhagena kasnije ovog ljeta. Većina novih ruta bit će subvencionirana od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo, javlja Ex-Yu Aviation.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()