Aerodrom Mostar radi na obnovi letova Eurowingsa

Linije izuzetno interesantne zbog dijaspore

08.06.2023. 09:47
  • Podijeli:
mostar-aerodrom-pixsell.jpg

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel intenzivno radi na tome da obnovi letove Eurowingsa za Dusseldorf i Stuttgart.

Đuzel je rekao da su se u 2020. trebali pokrenuti i letovi za Cologne Eurowingsa no da isto još nisu objavili, a da se isto, nažalost, nije desilo zbog Covida-19. Poručio je da je Eurowings prije Covida-19 imao popunjenost do 98% na ovoj liniji. Većina putnika na ovoj liniji, njih 80% su bili dijaspora.

Zračna luka Mostar pregovara i sa nizom drugih kompanija, te sa tri LCC. Mostar će se bazirati na linijama za Italiju, Irsku i Poljsku radi vjerskog turizma prema Međugorju, no smatraju da je i Skandinavija vrlo interesantna radi dijaspore, te svakako rade na pokretanju letova za Istanbul, javlja zamaaero.

Aerodrom intenzivno radi na tome da sa domaćim turističkim agencijama u Mostaru i Hercegovini dogovore da oni prodaju turističke aranžmane na letovima za Italiju, Irsku i Poljsku, kako sadašnje linije ne bi bile samo dovođenje vjerskih turista u Međugorje nego i odvođenje BiH turista na te destinacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()