Teniseri BiH saznali ime protivnika u Davis Cupu, dobili su najtežeg mogućeg rivala

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je za protivnika dobila najboljeg nenositelja, selekciju Tajvana

08.02.2024. 15:30
  • Podijeli:
Davis_Cup_BiH_reprezentacija_foto_Savez-65b1264fa7d05.webp Foto: Teniski savez BiH

Muška teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je saznala protivnika u prvom kolu Svjetske grupe 1.
Naši teniseri su ostali u Svjetskoj grupi 1 zahvaljujući pobjedi 3:0 protiv Bugarske, a u današnjem žrijebu u Londonu nisu imali sreće.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je za protivnika dobila najboljeg nenositelja, selekciju Tajvana.

Najbolji teniseri Tajvana, 29. selekcije na ITF rang-listi, su Yu Hsiou Hsu (ATP 227.), Tung-Lin Wu (ATP 237.), Jason Jung (ATP 242.) i Chun-Hsin Tseng (ATP 307.).

Bolje plasirani od tajvanskih tenisera su Damir Džumhur (ATP 150.) i Nerman Fatić (ATP 204.).

Susreti se igraju sredinom septembra, a pobjednici će proći u drugo kolo gdje će se boriti za ulazak u finalno takmičenje Davis Cupa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()