Teniser postao YouTuber, a sada će igrati u kvalifikacijama za Australian Open

Na You Tube ima više od 100.000 pratilaca, svaki od 93 meča pokriven je vlogom od 15-20 minuta, a sada 32-godišnji Marie došao je do novog ranga karijere (226. mjesto)

14.12.2023. 08:40
  • Podijeli:
Australian open 03 foto Reuters-63d642b69c2c2.webp Foto: Reuters

U martu 2015. godine, Francuz Jules Marie došao je do ranga karijere – 228. mjesto. Igrao je kvalifikacije za Roland Garros, što mu je bio vrhunac karijere, a posle serije od sedam poraza u septembru, povukao se iz tenisa.

U naredne četiri godine je igrao lokalne turnire u Francuskoj i tako se izdržavao. Došao je kovid. Julesov brat predložio mu je da otvori You Tube kanal i da tu nudi teniske savjete.

Kada su ograničenja ukinuta, počeo je da snima sebe na turnirima – ali i kada je bio sparing partner Novaku Đokoviću na Roland Garrosu 2021. godine – i da povećava broj ljudi koji ga prate.

U decembru te godine na turniru u rodnom Kaenu pobedio je Puja, Gofina i Imbera na putu do titule, što mu je dalo ideju da pokuša još jednom, sa 30 godina.

Postavio je cilj da se opet plasira u kvalifikacije za Roland Garros – sponzori su plaćali putne troškove i smještaj, kao i kamermana, a on je svoje putovanje dijelio na svom kanalu.

Počelo je u martu 2022. godine na futersu u Portugalu. U početku nije valjalo, gubio je mnogo, ali je završio godinu u 500 – opet je uspio da se izbori za novac i da omogući sebi još jednu godinu.

Nije uspeo do Roland Garrosa, a onda je pažnju preusmjerio na Australian open. Osvojio je tri 25k futersa u avgustu ušao u najboljih 250, ali…

Iskrenuo je skočni zglob i pauzirao šest sedmica i na posljednja četiri turnira u godini morao je da zablista. Nakon poraza na startu prvog turnira, igrao je finale na naredna dva, da bi sezonu završio titulom u Kuvajtu, u svom 93. meču u sezonu.

Na You Tube ima više od 100.000 pratilaca, svaki od 93 meča pokriven je vlogom od 15-20 minuta, a sada 32-godišnji Marie došao je do novog ranga karijere (226. mjesto).

Sada je jedanaest mejsta niže plasiran, ali kvalifikacije Australiin opena su blizu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()