Švjontek bez muke do polufinala

Poljakinja je u četvrtfinalu pobijedila Amerikanku Koko Gaf sa 6:4, 6:2

07.06.2023. 16:24
  • Podijeli:
Iga Swiatek foto Reuters-648092d9874fb.webp Foto: Reuters

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas u četvrtfinalu pobijedila Amerikanku Koko Gaf sa 6:4, 6:2.

Meč je trajao 90 minuta. Poljakinji i američkoj teniserki ovo je bio sedmi susret i do sada pobjede je upisivala samo Iga Švjontek.

U prvom setu Švjontek je igrala agresivnije i uspjela tim pristupom da dođe do brejka u četvrtom i desetom gemu. Gaf je napravila brejk u petom setu ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Tokom drugog seta djelovalo je da je Amerikanka van ritma i bez snage. Poljakinja je bez mnogo problema oduzela protivnici servis u šestom i osmom gemu, te tako došla do pobede u meču.

Poljska teniserka će u polufinalu igrati protiv Brazilke Hadad Maja. Drugi polufinalni par čine Karolina Muhova i Arina Sabalenka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()