Šta će odlučiti supruga: Teniser promijenio državljanstvo i razbjesnio Ruse

Radi se o ruskom teniseru Aleksandru Ševčenku, koji će u budućnosti predstavljati Kazahstan

30.01.2024. 18:30
  • Podijeli:
Aleksander Ševčenko-65a65233211eb.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Još jedan ruski sportista odlučio je promjeni državljanstvo.

Radi se o ruskom teniseru Aleksandru Ševčenku, koji će u budućnosti predstavljati Kazahstan. On je odluku objavio na društvenim mrežama.

„Pozdrav svima, samo sam htio da javim da ću od sljedeće nedjelje predstavljati Kazahstan. Ponosan sam na to i ne mogu da dočekam da izađem na teren i da ostvarim trenutke za pamćenje i za sebe i za državu“, napisao je Ševčenko, koji je inače rođen u Rostovu.

Objava 23-godišnjeg tenisera i trenutno 59. igrača svijeta očekivano je izazvalo buru u Rusiji, u komentarima je nazvan izdajnikom. Olakšavajuća okolnost za dobijanje kazahstanskog državljanstva za Ševčenka je bila što živi u Beču. Naveo je da dugo nije živio u Rusiji.

Ono što je zanimljivo jeste da je Aleksandar u braku sa ruskom teniserkom Aleksandrom Potapovom. Ruski par se 5. decembra vjenčao u St. Peterburgu, a sada nije poznato da li Potapova krenuti njegovim putem.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()