Sporo paljenje pa rutina: Nole lako do drugog kola Vimbldona

Srbin je "naštimao" ritern, isprobao skraćene lopte, servis-voleje... I sve je to izgledalo prilično dobro na premijeri trećeg grend slema sezone

03.07.2023. 18:18
  • Podijeli:
Novak Đoković prvo kolo Vimbldon 23 4_Kin Cheung AP Tanjug-64a2e83b90bdc.webp Foto: Kin Cheung / AP / Tanjug

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Vimbldona.

Nole je, uz očekivano "sporo paljenje" zbog prelaska na travu, na pleća bacio Pedra Kaćina, kojeg je porazio sa 6:3, 6:3, 7:6 (4).

U većem dijelu meča bila je to igra mačke i miša. Srbin je stigao da "naštima" ritern, isproba skraćene lopte, servis-voleje... I sve je to izgledalo prilično dobro, s obzirom na to da je riječ o premijeri trećeg grend slema sezone.

Đoković si je dozvolio luksuz da u ranoj fazi susreta izgubi prednost početnog udarca. No, vrlo brzo je dodao gas i ekspresno osvojio prvi set.

Kako je to uradio, tako je i kiša počela jače da pada te je srpsko-argentinska bitka prekinuta dok krov ne bude postavljen.

No, kada je konstrukcija namještena, trava je bila previše mokra za igru. Đokovića to nije izbacilo iz takta. Naprotiv.

Uzeo je peškir i počeo da briše teren. Od svog tima je tražio svi da "duvaju" kako bi bojište što prije bilo spremno za boj, što je naišlo na oduševljenje publike u kojoj je bila i njegova supruga Jelena te sin Stefan

A kada su se konačni stekli uslovi za igru, poslije više od sat vremena pauze, Novak je dominantnom igrom stigao do 2:0

Kaćin, jednostavno, nije bio dovoljno dobar da zaprijeti sedmostrukom prvaku nezvaničnog prvenstva svijeta čija misija je osvajanje 24. grend slema.

Istina, treća dionica donijela je izjednačeniju igru bez brejka. Pa ipak, favorit je u taj-brejku podigao nivo igre, i mirno priveo meč kraju za trijumf u trokoraku.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Džordana Tompsona, koji je eliminisao Brendona Nakašimu.

Činjenica da je Srbin posljednji put u Londonu izgubio prije 2.182 dana, jasno pokazuje da će i u duelu sa Australijancem biti izraziti favorit. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()