Spektakularna Swiatek srušila Sabalenku za titulu u Madridu

Meč je trajao tri sata i 14 minuta

05.05.2024. 12:09
  • Podijeli:
profimedia-0819001110 iga švojntek  Iga Swiatek-6543670a8b8a5.webp Foto: Profimedia

Poljakinja Iga Swiatek osvojila je titulu u Madridu pobjedivši u finalu Beloruskinju Arynu Sabalenku 7:5, 4:6, 7:6.

Meč je trajao tri sata i 14 minuta.

Bila je ovo prva titula za Poljakinju u prijestonici Španije, mada je vrlo malo nedostajalo da pehar na kraju završi u rukama šampionke Australian Opena.

Sabalenka je, naime, imala tri meč lopte u trećem setu (dvije u 12. gemu tog seta) i sva tri puta je Poljakinja uspjela da se izvuče iz neprijatnih situacija.

Odlučujući set bio je igra nerava i rat dvije najbolje teniserke svijeta.

Odlučen je u taj-brejku.

Poljakinja je i u tom dijelu partije morala da brine o meč lopti protivnice, neutralisala je i tu prijetnju, potom je i sama sebi obezbijedila meč poen, ali je potom Sabalenka to neutralisala.

Novu meč loptu, drugu, Swiatek je materijalizovala, uzela je brejk i potom, malo od sreće, više od iscrpljenosti pala u madrisku prašinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()